Jeste li znali'

Amabalaža štiti proizvod od raznih mehaničko fizičkih uticaja, hemijskih i mikrobioloških, klimatoloških, raznih manipulacija... ali isto tako ambalaža štiti i spoljašnju sredinu odnosno ljude od štetnih uticaja proizvoda.

Karpas ambalaze D.O.O. je preduzeće koje se bavi proizvodnjom ambalaže od kartona i papira.Firma je osnovana 2007.godine kao porodičn firma,te za kratak period postala jedna od vodećih preduzeća u oblasti proizvodnje kartonske i papirne ambalaže u Bosni i Hercegovini.

U asortimanu prevladavaju proizvodi koji služe za pakovanje hrane te iz tog razloga sarađujemo samo sa dobavljačima koji posjeduju obrazce da su njihovi proizvodi ekološki ispravni i da se mogu upotrebljavati u prehrambenoj industriji.Bitno je naglasiti da je kompletan asortiman proizvoda od biorazgradivog materijala te da se u procesu proizvodnje koriste isključivo vodorazrijedive boje i ljepila koje ne zagađuju ljudsku okolinu te da otpadni karton i papir iz proizvodnje šaljemo nazad u tvornice papira na proces reciklaže.

Svi proizvodi iz ovog programa nose i odgovarajuću ekološku poruku kao i znak reciklaže kako bi povećali ekološku svijest naših građana koji su najzaslužniji za očuvanje okoliša. U asortimanu naših proizvoda su razne kutije za pizze,torte,kolače te papirne kesice za hljeb,peciva i sendviče.